Ово јесте сајт о књизи „Гвоздени пук“, али ова страница, на којој се сад налазите, направљена је из једног посебно лепог, а важног разлога. Наиме, како је књига о најчувенијој јединици српске војске настала у кући у којој се од чукундеде Ђорђа, преко прадеде Стевана, па преко деде и мајке вазда живело служећи Богу и народу, то је и некако природно Бог дао да се све то искуство и знање слије у једну књигу каква је „Гвоздени пук“. У живој и свакодневној комуникацији са читаоцима књиге, често се појављивало питање „Зашто смо ми данас овакви? И како то да су наши преци били онакви?“. Одговор је једноставан – недостаје сегмент знања који је силом и систематски брисан људима у времену после Другог светског рата.

И управо зато, паралелно са даљим истраживањима везаним за наставак приче о Гвозденом пуку, у истој кући настало је још неколико књига. Оне треба да послуже свима да разумеју суштину моралног бића српског човека.

Не само морал, читав живот се заснивао на православном хришћанству. Управо оно је систематски брисано и као знање и као образац понашања. И то се, уз подршку коју ће понудити поменуте књиге, може некако ревитализовати и надградити. Али, без њих се не може разумети не само живот предака, него ни сад овај наш, данашњи.

Те књиге о крштењу, венчању, упокојењу и томе шта је, заправо, грех, односно где то грешимо у ова нова, модерна времена – писала је мајка Дарка Николића, др Весна М. Николић, чији је магистарски рад био везан за српску традицију, а докторски за нашу веру.

Ове нове наслове ускоро ћете моћи да купите, по изласку из штампе, за шта је припрема у току, а наручивање ће бити могуће преко овог сајта.