Ово јесте сајт о књизи „Гвоздени пук“, али ова страница, на којој се сад налазите, направљена је из једног посебно лепог, а важног разлога. Наиме, како је књига о најчувенијој јединици српске војске настала у кући у којој се од чукундеде Ђорђа, преко прадеде Стевана, па преко деде и мајке вазда живело служећи Богу и народу, то је и некако природно Бог дао да се све то искуство и знање слије у једну књигу каква је „Гвоздени пук“. У живој и свакодневној комуникацији са читаоцима књиге, често се појављивало питање „Зашто смо ми данас овакви? И како то да су наши преци били онакви?“. Одговор је једноставан – недостаје сегмент знања који је силом и систематски брисан људима у времену после Другог светског рата.

И управо зато, паралелно са даљим истраживањима везаним за наставак приче о Гвозденом пуку, у истој кући настала је још једна књига. Она треба да послужи свима да разумеју суштину моралног бића српског човека. Не само морал, читав живот се заснивао на православном хришћанству. Управо оно је систематски брисано и као знање и као образац понашања. И то се књигом „Упутство за живот“ може некако ревитализовати и надградити. Без ње се не може разумети не само живот предака, него ни сад овај наш, данашњи.

Њу је писала ауторка најчитанијег српског блога, „Блог фркет“, нико други него мајка Дарка Николића, др Весна М. Николић, чији је магистарски рад био везан за српску традицију, а докторски за нашу веру.

Неколико десетина страница изузетно важне књиге „Упутство за живот“ можете погледати у ПДФ фајлу који се налази пред вама. Можете је, као пренумерант, са попустом наручити путем странице „Контакт“ и то по цени од 800 динара + ПТТ трошкови. Књигу ћете добити одмах по њеном изласку из штампе, која се планира за крај априла месеца 2018.

Али, прво прочитајте ове одломке, па ћемо све полако. Свидеће вам се, зато што се овакво штиво дуго чекало. А и поуке Патријарха Павла дате ауторки, поуке којима је читава књига проткана, сигурно ће вам пријати.

pdf-slicica