Донације

Ако желите да помогнете да књига „Гвоздени пук“ и даље буде бесплатно дељена широм Србије, (а први тираж је подељен библиотекама у Србији и Републици Српској, како би књига била доступна што већем броју људи), и вољни сте да такву идеју финансијски подржите, или ако желите да помогнете издања других књига којима је такође посвећен овај сајт, можете то учинити уплатом на следеће начине:

01

Динарска донација врши се на рачун аутора, а подаци текућег рачуна су:

Дарко Николић,
Уникредит банка, 
170001032601700061

(после уплате, будите љубазни да пошаљете мејл са својим контакт подацима, јер не прослеђују све банке те податке када врше трансфер новца. Мејл са тим подацима пошаљите аутору књиге на darko.nikolic@gvozdenipuk.rs )

02

Отворен је Пеј Пал налог како бисте електронским путем могли да уплатите девизну донацију за штампање ове књиге.

03

Нова штампања и нову поделу књига можете подржати и путем Патреона, светски популарне платформе на којој онлајн уплатом можете оставити месечни прилог од долара па навише. Свака подршка је злата вредна, јер се управо захваљујући претходним дародавцима и дошло до тога да „Гвоздени пук“ стигне у стотина библиотека тамо где Срби живе, а и да књига крене на све стране света.

Постанете ли дародавац путем Патреона, на тамошњој страници https://www.patreon.com/gvozdenipuk очекују вас и мале, а и велике захвалности, од кратких прича о периоду 1912. – 1918, преко аудио емисија о српској војсци, историји поменутог периода и самом „Гвозденом пуку“, до поклон-књига.

04

Омогућене су и ПОСТНЕТ уплате, у поштама Србије. Износ који бисте волели да приложите треба послати уз навођење следећих података:
Прималац: Дарко Николић
Број телефона: 064/ 57-95-932
(овај број телефона је могуће користити само за попуњавање уплатнице за прилог, не и разговарати о књизи позивањем истог.
За све комуникације о „Гвозденом пуку“, будите љубазни, јавите се мејлом на darko.nikolic@gvozdenipuk.rs )

05

Уплатом на девизни рачун, у еврима, америчким доларима и швајцарским францима. (Засад је могуће само у овим валутама, а ако желите у некој другој, јавите се мејлом на darko.nikolic@gvozdenipuk.rs како би Вам се, у зависности од валуте, доставиле посебне инструкције).

За све три наведене валуте следећи подаци су идентични:
Name of beneficiary: Darko Nikolic
Bank: Unicredit bank Serbia JSC
SWIFT: BACXRSBG

а у зависности од валуте, треба навести и следеће:

а) за уплату у еврима – Iban: RS35170001032601700158 

б) за уплату у америчким доларима – Iban: RS35170001032601700643

в) за уплату у швајцарским францима – Iban: RS35170001032601700546

За сада су донатори наши поједини спортисти – репрезентативци, као и јавне личности које би, у овом тренутку, да остану анонимни. Не зато што се стиде или плаше да кажу да су ову идеју подржали, већ зато што имају онај диван став „Нека, само нека то крене“. Ипак, морају се споменути велики добротвор ове приче, Горан Дукић, затим господа Томислава Душан Јанковић, Миладин Миле Драгићевић стоматолога и Милан Митровића геометар, из Малмеа, па наш доскорашњи репрезентативни голман Жељко Бркић, чија је донација помогла покретање сајта… Другог издања не би било без велике помоћи Александра Крсамновића који је организовао велики број добротвора, али и без Ненада Јанићијевића, диектора компаније МИДИ органик, али и Дејана Јоксимовића, Бојана Божовића… Можете и ви  да се прикључите заједничком настојању да књига стигне до свих заинтересованих, користећи управо поменуте начине, укључујући и два најпопуларнија на интернету – ПејПал за једнократну уплату, или Патреон, за мале, месечне прилоге, од којих можете одустати кад год пожелите, а због којих вас чекају и нека лепа изненађења:

Нека драги Бог да свако добро свима који су помогли, било да су уплатили 200 динара, 10 евра или 100 долара, јер је због таквих људи – идеја о штампању, па бесплатној подели књига – и даље жива.

Најновије информације о прикупљању средстава налазе се – ОВДЕ.