Како до књиге „Гвоздени Пук“?

Последњи примерак првог издања бесплатне књиге „Гвоздени пук“ послат је породици Љиљане Спасић, која је као трудница, у седмом месецу трудноће, погинула од касетне бомбе бачене на Ниш 7. маја 1999. током НАТО агресије. Породица је пожелела примерак књиге и чим је аутор за ту жељу сазнао, књига је одмах упућена.

Послати су примерци и стотинама библиотека у Србији и Републици Српској, a остатак људима који су, материјално и нематеријално, помогли да до штампања првих хиљаду примерака дође. Истовремено, одвијало се прикупљање новца за друти тираж, јер се јавило око 8.000 људи који би желели примерак за себе. Није се скупило довољно за нових хиљаду књига. Чак ни приближно. А многи су се јављали и хтели да купе. Пошто књига није била на продају, дошло се у незгодну ситуацију. Многи који желе књигу, не могу да је добију, јер нема довољно за све, а они који би да плате, не могу да купе, јер се „Гвоздени пук“ не продаје.

Зато је аутор одлучио да се за друго издање уради следеће: сваки добротвор, дародавац који уплати бар хиљаду динара плус поштарина, постаје приоритетан приликом дељења другог тиража. Поштарина је око 120 динара за територију Србије, а од 12 до 15 евра за иностранство. Књига има око 400 страна, тешка је 500 грама, па је и цена слања висока. На овај начин, дародавац ће обезбедити и примерак и за себе, и један дар за њему/њој непознату особу.

Верујем да ће овакво решење убрзати прикупљање средстава за наредна издања, како би у што скорије време свако ко књигу „Гвоздени пук“ жели – могао до ње и да дође.

Радосно бих да, овом приликом, известим да су завршени рукописи за још три књиге без којих се тешко може разумети биће српског војника и народа о којима говори књига „Гвоздени пук“.

Све информације о томе, као и начинима помагања наставка дељења „Гвозденог пука“ и набавке осталих књига, налазе се на страници „Донације„.

Дарко Николић,
аутор књиге „Гвоздени пук“

Related Posts

Гвоздени пук

Ово јесте сајт о Гвозденом пуку, али је заправо посвећен првом роману о њему и још неким, врло важним књигама.